Loading...

Welkom bij de Meerkoet, de leukste
jachthaven van Friesland!

Veelgestelde vragen

Zit stroom bij de vaste ligplaats inbegrepen?
Nee, indien u een stroomaansluiting wenst zijn hieraan stroomkosten verbonden.

Moet ik melden als mijn box vrij is?
Graag vernemen wij van u als u op vakantie gaat of dat u uw boot tijdelijk niet in de box heeft. Tijdens uw afwezigheid kunnen we dan evt. passanten extra plaats bieden. Meld ons minimaal 1 dag tevoren dat u terugkomt. Wij zorgen dan dat uw box vrij is.

Er ligt een ander in mijn box?
Ga eerst bij de havenmeester langs om te melden dat er iemand in uw box ligt. Stuur zelf geen mensen weg. Er kan namelijk een reden zijn waarom iemand in uw box ligt. De havenmeester zal proberen het probleem op te lossen.

Mag familie, kennissen of vrienden in mijn box tijdens mijn vakantie?
Het is niet toegestaan om uw ligplaats tijdens uw afwezigheid beschikbaar te stellen aan familie, vrienden of kennissen. U dient altijd de havenmeester in te lichten en met hem te overleggen.

Mag ik mijn boot verhuren vanuit de jachthaven?
Nee, het is niet toegestaan om uw boot vanuit onze jachthaven te verhuren.

Ik wil mijn box opzeggen, wat is de opzegtermijn?
U dient uw ligplaats uiterlijk 3 maanden voor aanvang van het nieuwe seizoen schriftelijk of per mail op te zeggen.De volledige annuleringsregels staan ook op de achterzijde van de huurovereenkomst vermeld.

Reserveert u ook plaatsen?
Nee, het is voor ons niet mogelijk passantenligplaatsen te reserveren. Er is meestal wel een plekje vrij maar hoe eerder u komt des te meer kans op een mooie plaats.

Drinkwater.
Op het haventerrein zijn verschillende watertappunten. Inworp waterautomaat is € 1,00. U krijgt hiervoor ongeveer ± 80 tot 100 liter water.

Waar mag ik zwemmen?
Volgens het haven- en werfregelement is het in de haven verboden om te zwemmen en te duiken, andere soorten watersport uit te oefenen.
In Delfstrahuizen is een voor iedereen toegankelijk strand. In de Pier Christiaansloot mag wel worden gezwommen maar pas op voor het langskomende vaarverkeer.

Sanitaire voorziening.
Op het haventerrein is een douchegebouw aanwezig met: douche`s, toiletten, washokjes en een invalidendouche. Inworp douche € 1,00. Het douchegebouw is alleen tijdens het zomerseizoen geopend.

Waar laat ik mijn afval?
Op het haventerrein is een papierbak, glasbak en vuilcontainer aanwezig. Wij nemen geen grof vuil in zoals : houtwerk, meubels, koelkasten, koelboxen enzovoort. Deze moet u zelf afvoeren. U kunt het mee naar huis nemen of (tegen betaling) inleveren op het Overslagstation De Steke in Lemmer. Wij nemen geen chemisch afval in.

Waar vind ik de havenmeester?
De havenmeester is op het havenkantoor of op het haventerrein te vinden.

Mag ik mijn boot verkopen vanuit de jachthaven?
Het is niet toegestaan om uw boot te koop aan te bieden in de jachthaven. Wij zijn geen verkoophaven (Evt. verkoop dient in overleg met de beheerder plaats te vinden en gebeurt op provisiebasis). Houdt bij eventuele verkoop altijd rekening met het feit, dat de boot wordt verkocht zonder ligplaats! Een nieuwe eigenaar is niet automatische verzekerd van een box.

Jachthaven de Meerkoet

Jachthaven de Meerkoet
Over deze website